Mijn God wat een gigantisch stomme en onnodige zet van Ferrari was het toch om tijdens de grote prijs van Duitsland zo opzichtig een team order uit te laten gaan aan Philipe Massa. Het ergste vond ik nog dat het zowieso een één-twee leek te gaan worden voor Ferrari waarbij Alonso dan vermoedelijk als tweede over de streep zou komen. Ook zonder ingrijpen had Alonso de kans om Massa te kloppen. Er zou niets aan de hand zijn geweest als dit tijdens een normaal gevecht zou zijn gebeurd.

Massa werd verteld dat Alonso sneller was op een manier waarop het weinig tot de verbeelding over liet dat dit een dringend verzoek aan hem was om Alonso voorbij te laten. Dat Massa dit ook kort daarop toeliet bevestigd voor mij alleen maar dat dit inderdaad een team order was.

Het commentaar van Philipe Massa op dit voorval tijdens de persconferentie was een zeer verhelderend: “ik heb er niets over te zeggen”. Daarmee geeft hij aan dat hij ofwel zo slim is om er over stil te houden en daarmee alleen maar de indruk te versterken dat het een opdracht van het team was. Of hem is (eventueel voorafgaand aan de wedstrijd) erg duidelijk gemaakt in deze situatie geen commentaar te geven.

Ik vind het in elk geval erg jammer dat Massa een jaar na zijn ongeluk een overwinning afgenomen is op een moment dat hij het zo hard verdient en kon gebruiken. Voor Ferrari betekent dit natuurlijk een betere positie in het kampioenschap en daar gaat het bij het team om. Ten koste van alles, helaas.

Comments are closed.