Soms heb je wel eens een probleem in Windows waarbij het erg handig zou zijn als je kon laten zien wat je exact deed voorafgaand aan het probleem. Natuurlijk kun je bij elke stap een schermafdruk maken en die in een document plakken, maar het is in Windows veel eenvoudiger om gebruik te maken van de zogenaamde Probleemstappenbeschrijving.

Met deze tool, welke gestart kan worden middels het commando ‘psr‘, kun je een sequentie van gebeurtenissen opnemen welke leiden tot het probleem. Op het moment dat je de opname stopt wordt er om een pad en naam gevraagd waaronder de opname opgeslagen moet worden. Dit is een .zip bestand. In dit .zip bestand zit een bestand met de extensie .mht welke in de browser geopend wordt bij openen.

In de browser is vervolgens stap voor stap te zien wat er gebeurt en er wordt ook per stap aangegeven waarop geklikt is, waar wat ingevuld is, welk scherm gesloten is, etc. Dit maakt probleemreproductie en het omschrijven van de te nemen stappen stukken eenvoudiger.

De tool kan ook heel goed gebruikt worden om stap-voor-stap handleidingen te maken.

Comments are closed.